Selecteer een pagina

Over Feet Back en Harjan

Feet Back Coaching staat voor bewustzijnsgroei door het luisteren naar de feedback van jouw eigen lichaam.

Over Feet Back Coaching

Feet Back Coaching is een praktijk voor bewustzijnsontplooiing op basis van de feedback van jouw eigen lichaam. Je leert de signalen van je lijf te ‘lezen’ en te begrijpen. En we zoeken de volgende concrete stap richting jouw verlangen. In de kern gaat dat vaak gaat over meer ontspanning en meer verbinding.

Ontdek wat jij écht wil en vind handvaten om dat in de praktijk te brengen!

Ik verwonder me steeds weer over de eerlijke informatie en wijsheid die in ieders eigen lijf te vinden is, echt bij iedereen, zonder uitzondering! Paarden kunnen je spiegelen en andere mensen kunnen je spiegelen. En ook jouw eigen lichaam kan je spiegelen. Body mirroring noem ik dat. Én jouw lichaam heb je altijd bij je. Daarom is body mirroring zo krachtig; het is eerlijk en altijd beschikbaar.

De missie van mij en daarmee van Feet Back Coaching is mensen weer te verbinden met hun eigen innerlijke natuur en met de natuur rondom. Vanuit die verbinding ontstaat rust, vertrouwen, overgave en genot. Stuk voor stuk ingrediënten voor geluk.

De natuur draagt ons en doet helemaal mee in de coaching, bijna als een levend wezen.

Loop je ergens tegenaan? Het antwoord zit vast al in je! Mag die informatie naar buiten komen en jou helpen vrijer, krachtiger en authentieker te worden?.

Bij Feet Back Coaching kun je terecht voor individuele coachingssessies en ook voor diverse ‘bewustwordingsevents’, zoals het Levend Lijf Retreat op Terschelling. Ook werk ik graag samen met Jawi Bakker en begeleid met hem de Kano-coachingsreis in Zweden. Welkom.

Over de naam

Feet Back Coaching slaat natuurlijk op de feedback die jouw lichaam je geeft. De naam is ook een knipoog naar je figuurlijke en letterlijke ‘feet’ die je terugkrijgt als je naar je lijf luistert. Jouw lichaam als wegwijzer voor jouw persoonlijke ontplooiing!

En…de naam lijkt fout geschreven. Dat is een hint naar dat fouten maken mag, sterker nog: fouten maken móet! Het is de efficiëntste vorm van leren. Als je fouten mag maken, geeft dat direct ontspanning.

Welkom bij Feet Back, met alles wat je bent!

Over Harjan

Ik ben een nieuwsgierig mens met een goed ontwikkelde intuïtie en grote liefde voor de natuur. Ik hou van dansen, van (wereld-)muziek en van echte ontmoetingen. Ontmoetingen waarbij de maskers af mogen vallen. Van jongs af aan voel ik me sterk verbonden en vertrouwd met dieren en met de Indiaanse cultuur. Beide hebben een soort ongecompliceerde echtheid en eenvoud die me inspireert. Ik kom al meer dan 25 jaar in Peru en ken daardoor de Indiaanse en sjamanistische cultuur van binnenuit. In de Indiaanse cultuur vind ik een diepgewortelde blijdschap die relativeert en die ik in mezelf herken. Dat neem ik graag mee in mijn coachwerk.

Van nature heb ik sterk ontwikkelde ‘vrouwelijke’ kwaliteiten, zoals intuïtie, creativiteit, schoonheid en empathie. De afgelopen decennia ben ik bewust mijn ‘mannelijke’ kwaliteiten, zoals daadkracht, focus en directheid, verder aan het ontwikkelen. En dat geeft me veel energie! Het zoeken (en vinden) van meer evenwicht tussen de twee polariteiten vind ik een bevrijdende ontdekkingstocht die me steeds veel nieuwe levenszin en levenskracht brengt. Mannelijk-vrouwelijk heeft overigens niets te maken met man of vrouw; ik zie het veel meer als een manier om tegengestelde kwaliteiten, die ieder mens in zich heeft, te kunnen benoemen en er daardoor vat op te kunnen krijgen. Het in balans brengen van die twee geeft kracht en zelfstandigheid.

In 2018 kwam ik via een vriend, Jawi Bakker, in aanraking met Systemisch Werk buiten in de Natuur. Dieper kijken dan de waan van de dag en buiten zijn in de natuur heeft me altijd al geboeid, dus de liefde voor deze manier van bewustwording en persoonlijke ontplooiing was gauw geboren. Na 3 jaar interne opleiding en tegelijk als coach gewerkt te hebben bij Light Your Life, ben ik in 2021 mijn eigen coachpraktijk gestart.

Feetback Coaching bij Goodlife Radio

Marc van Hal ging op Terschelling een paar dagen op pad met Harjan. Marc van Hal presenteert elke laatste maandag van de maand het programma ‘Doing Good‘.

Wat vooraf ging…

Als kind speelde ik altijd al graag buiten, liefst met andere kinderen. Boompje klimmen, visjes vangen en hutten bouwen. Ook crossen met mijn skelter vond ik geweldig. Nadat mijn zusje overleed toen ik 10 was, heb ik me teruggeworpen gevoeld op mezelf. Ik voelde toen geen ruimte om het verdriet te delen. En ik heb ontdekt dat het ergste aan de dood van mijn zusje, niet de dood zelf was en het missen van haar, maar de eenzaamheid die ik zelf creëerde omdat ik mijn verdriet niet deelde. Mijn puberteit heb ik veel buiten doorgebracht, samen met mijn hond, in de prachtige Veluwse bossen. Ik had een klein groepje vrienden en was een serieuze leerling. Feesten waren aan mij niet besteed. Achteraf weet en voel ik dat ik nog sterk gebonden was aan mijn zusje en dat een feest haar gemis extra voelbaar maakte. Inmiddels heeft ge-bonden steeds meer plaats gemaakt voor ver-bonden met haar en dat voelt heel rijk! De dood voelt steeds meer als een maatje in plaats van als verschrikking. Een letterlijke ‘dead’-line helpt me om me te richten op dat wat ik nu écht belangrijk vind in dit leven: verbinding, vreugde, samen zijn, liefde en contact.

In mijn studententijd ben ik de feesten en de overvloed aan mensen weer gaan ontdekken. En die verdieping gaat nog steeds door. Ik geniet daarvan, verbinding voelt heel rijk!

Na mijn studie Milieuhygiëne aan de Wageningen University (met focus op milieubescherming in (materieel gezien) armere landen) ben ik reizen gaan begeleiden in Peru en Bolivia, uit passie voor de schoonheid van deze landen. En om de volledig andere cultuur die een enorme verrijking voor mijn eigen waarnemen en denken is. Na het vele denk- en schrijfwerk op de universiteit was ik toe aan de praktijk en aan buiten zijn. Zo heb ik ook skiles gegeven aan kinderen (spelen in de sneeuw noem ik het liever) en heb ik een paar jaar op een biologische boerderij gewerkt. Ik word blij van werk dat concrete resultaten oplevert, handen en voeten krijgt. Daarna heb ik uit passie voor een eerlijke verdeling van geld en middelen in de wereld, een handel opgezet met arme groepen van de Peruaanse bevolking; Titicaca Trade was geboren. Rechtstreekse en eerlijke handel. Dit bedrijf ben ik in 1999 gestart en ik ben daar nog steeds vanuit mijn hart bij betrokken. Vanwege de coaching weliswaar minder actief dan vroeger. Ook hier is werk dat concrete resultaten oplevert altijd mijn favoriet geweest.