Coaching

Familie-opstellingen en systemische coaching in de natuur
kennismaken

Jouw éigen antwoorden vinden.

Ik ben familie-opsteller en systemisch coach en noem het ook graag reisbegeleider in persoonlijke ontplooiing. 
Alle informatie en alle wijsheid die je nodig hebt, zit al in je. Daar ben ik van overtuigd. Aan mij is het om vragen te stellen en een veilige bedding te bieden voor jouw eigen onderzoek. In het dagelijkse leven en door te ‘over-leven’, zijn die vragen vaak een beetje ondergesneeuwd. Als dat overleven niet meer helpend voelt, of je voelt dat je het schuurt, kan ik met jou kijken welke nieuwe bewegingen, gedachtes en interne houdingen jou nu wél verder helpen. En hoe je dit in de praktijk kan aanpakken.

Innerlijke wijsheid en intuïtie onderscheiden van comfort-zone en overlevingsstrategieën, dat is een kunst. Die eerste twee laten je groeien en bewegen en de tweede twee houden je bij het oude vertrouwde. Mag er getwijfeld worden aan schijnbaar vaststaande waarheden en mag er iets nieuws, langzaam en in jouw tempo, verkend worden? Dat vereist moed, is vaak niet makkelijk, maar maakt je wel levendiger, krachtiger en vrijer. 

Vind de volgende stap op weg naar jouw verlangen, verbinding, echtheid en vervulling! 

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken! Wel door voeding, water, tijd en aandacht. Zo is het ook met de ontplooiing van je bewustzijn. Bij Feet Back leer je moeiteloos te creëren, door het koesteren en helder maken van jouw verlangen. 

Systemisch werk en familie-opstellingen zijn eerlijk, verhelderend en liefdevol. Ze brengen schijnbaar ingewikkelde situaties via een eenvoudige logica terug tot de kern. Daardoor kan jouw volgende stap zichtbaar worden. Magisch hoe eenvoudig, zacht en tegelijk duidelijk deze methode werkt.

Professionele achtergrond

Als achtergrond heb ik opleidingen, cursussen en praktijkstages gevolgd in o.a. familie-opstellingen, systemisch werk (in de natuur), lichaamswerk, Wheel of Consent, Natural Horsemanship, sjamanisme, Healing Tango en geleide visualisaties en meditaties.

Ik werk zowel individueel als met groepen op prachtige plekken in de natuur. Met name op de Veluwe, op Terschelling en in Zweden.

Jouw eigen lijf bevat een enorme schat aan informatie en is altijd eerlijk. Ik ben aanwezig, stel een vraag of stel een oefening voor. Zo komt deze informatie vrij. En kun jij je eigen antwoorden vinden.

Creëren vanuit de flow kan je leren

Het is iets anders dan duwen en trekken om iets voor elkaar te krijgen. Het is ook iets anders dan alles laten waaien. Organisch creëren zou je het kunnen noemen en dat begint bij een verlangen. 

Je koestert het verlangen zonder direct in actie te gaan. Je geeft je verlangen aandacht. En je volgt je ingevingen. 

En als er beren op je weg verschijnen, wordt het interessant! Als vanzelf heb je waarschijnlijk de neiging om te gaan vechten, vluchten, verstijven of verzorgen. Zo hebben we dat geleerd. En dan ben je weg uit de flow en weg bij jezelf. Maar je kan ook terug naar binnen, terug naar je bron, terug naar je verlangen. En als het binnenin rustig is, wordt de volgende stap duidelijk.

Steeds een evenwicht tussen focus maar geen overdreven wilskracht. Aandacht is hier een prachtig woord. Het drukt precies uit wat daar tussenin zit. Het is zachter dan focus en vloeiender dan wilskracht. Aandacht laat dingen groeien, als vanzelf. Schijnbaar moeiteloos. Vanuit een stil midden. 

In je lijf heeft dit een plek. Sommigen noemen het Ki of Chi, anderen Hara, je bron of je energiecentrum. Dat stille midden van je eigen lijf kun je zien als het windstille oog van een storm. Of als een magnetische plek. Een plek waar creëren wordt geboren en als vanzelf groeit… zolang jij erbij kan blijven en het aandacht geeft. Niets meer en niets minder. 

Dieren, wilde nog meer dan tamme, kunnen glashelder spiegelen of je hier bij bent. Dat gebeurt regelmatig in het bos. 

Vanuit dat stille midden kon ik contact maken met deze hagedis en hem zelfs aanraken. Maar toen ik in wilskracht ging en actief wilde gaan aaien en proberen of hij echt wel leefde, was hij razendsnel weg. Dank voor deze spiegel! 

Creëren vanuit de flow kan je leren. Door steeds weer terug te gaan naar je eigen stille midden en je verlangen dat daar woont.

Testimonials

 Wanneer ik mensen vraag waarom ze graag juist naar mijn coaching komen, dan benoemen ze de aandacht, warmte, zachtheid en stevigheid. Ze benoemen mijn creativiteit in het belichten van ongeziene aspecten. Mijn aanstekelijke levenslust. En de moeiteloosheid waarmee ik de natuur en alles wat er om ons heen gebeurt, liefdevol en verhelderend betrek bij de coaching. Buiten wordt zichtbaar wat er binnen gezien mag worden.

Vaak zijn er veel woorden en weinig gevoel. Harjan weet heel goed om met weinig woorden dichterbij je gevoel te komen. Een pure man die goed kan luisteren. Wil jij dichter bij je gevoel komen en voelen wat er is, dan weet ik zeker dat je aan Harjan een fijne coach hebt.

Frank

Dank je wel voor alle systemische oefeningen waarin jij mij met veel rust en respect begeleid hebt. Je bent een opsteller die goed geaard is en die in staat is om mij tot nieuwe bewegingen aan te zetten. Dank je wel voor jouw kennis, jouw oprechte aanwezigheid en het zetje in mijn rug op de momenten dat ik dat nodig had.

Sandra

Harjan is iemand bij wie je je direct vertrouwd voelt, omdat hij je vertrouwen geeft. Hij ís er. Je kunt tegen hem aan duwen en dan blijft hij gewoon staan. Hij is vrolijk, creatief, straalt levensvreugde uit en kijkt net iets anders naar de wereld dan de meeste mensen. Hij heeft mij geholpen om met een nieuwe, lievere blik naar mezelf en mijn issues te kijken.

Corien

Harjan begeleidt je op een liefdevolle, zachte manier om gebeurtenissen uit het verleden aan te kijken en te helen, zodat je in het heden weer verder kunt. In gesprekken stelt hij vragen waarmee hij je in de goede richting helpt, om zelf de antwoorden te vinden, die vaak al ergens in jezelf opgesloten liggen. En tussendoor deelt hij ongemerkt zijn enorme kennis over de natuur. Harjan is een gepassioneerde coach die buiten in de natuur helemaal in zijn element is. Zijn energie en enthousiasme, zet hij in om samen met jou je hulpvraag te onderzoeken. Harjan is een hele fijne coach.

Celesta

Vorige week had ik een zeer leerzame wandelafspraak met Harjan Dijkstra. Op mijn blote voeten in het bos op de Posbank bij Arnhem letterlijk met mijn voeten in de modder gestaan…In contact zijn met de aarde…wat een inzichten geeft de natuur en wat een informatie geven die voeten…dat afrollen beter voelt dan met je hakken in het zand. Zo maar een middag in de natuur. Inzichten die je kunnen transformeren. Door met je poten in de modder te staan. Sterker nog, het geeft je je feet back.

Marc

‘Ik heb Harjan leren kennen als een hele open aanwezige coach. In verbinding met Harjan voelden ik veel veiligheid, waardoor er ruimte ontstond in mijzelf om mijn proces diep te kunnen doorvoelen en weer tot rust te komen bij mezelf.’

Joris

Zomaar wat gedachten die door mijn hoofd dwalen. Alles is prima, toch? Ik zit lekker in mijn vel, toch? Ik kan mijn verleden wel dragen, toch? En toch, is dit echt waar?

Harjan prikt er feilloos doorheen. Hij weet mijn onderbewuste in het licht te zetten en dat te laten spreken.

Wanneer de oefeningen daar zijn, word ik ingenomen door zachte ogen, een luisterend oor en liefdevolle begeleiding. Met rust en aandacht komen we tot de kern. Een veilige omgeving helpt me verder in mijn ontwikkeling.

Ludo

‘Ik zie Harjan als een bewuste en ‘geaarde’ man. Warme en open blik in zijn ogen. Hij kan mij het gevoel geven, dat ik gehoord en gezien ben zonder dat hij daar zelf woorden voor nodig heeft. Daarmee ontstaat precies die ruimte in het gesprek waar het voor mij op dat moment over mag gaan.”

René

Hoe & wat

Voor wie? Voor iedereen die nieuwsgierig is en de noodzaak of behoefte voelt om iets grondig te veranderen, vanuit vertrouwen en (zelf-)liefde. 
Locatie Normaalgesproken in de bossen en heidevelden rondom Arnhem, of een andere mooie en fijne plek in de natuur in overleg.
Jouw investering € 175,- voor een persoonlijke coaching van ongeveer 1,5 à 2 uur. Een coaching-sessie met 2 of meer personen kost € 225,-. 

Coaching aanvragen of vrijblijvend kennismaken?

Je kunt me bellen of dit formulier even invullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Dat kan telefonisch of live ergens buiten in de natuur.

 

En voor nu alvast: fijne dag ☀️